Annie & Bryan

Radhus i Bagis vs. knarklangarvåning i stan
 
Annie är inne på att nån gång, i en inte alltför avlägsen framtid, bo i hus. Jag skulle kunna sträcka mig till ett bostadsrättsradhus och det är max, max, max. Helst hade jag bott i en stor våning inne i stan och drömma, det kan en ju alltid.
När jag flyttade till Stockholm 2006 drömde jag om att nån gång 1) inte bo i andra hand, 2) bo i innerstan och 3) i sekelskifte.
Vi kunde säga adjö till att hoppa runt i andra hand 2008 när vi mitt i finanskrisen, utan varken ett sparat öre eller att Annie ens hade fast jobb, fick låna 100 procent med räntan en bra bit över 5 procent för att köpa en liten funkislägenhet med 1,5 rum i Enskede.
Sex år senare köpte vi en marginellt större funkislägenhet med två rum in the outskirts of Vasastan i Norrtull.
För drygt ett år sen flyttade vi till vår nuvarande sekelskifteslägenhet (ish, 1912 för att vara petig) på nedre Kungsholmen under Annies mammaledighet.
Det här fina radhuset i Bagarmossen är väl ungefär den bostadssituazione vi kommer hamna i till slut. Det känns alldeles lagom att det är en bostadsrätt med naturmark som trädgård för mitt ohändiga ass. Men eftersom drömmen om att bo i sekelskifte inne i stan uppfylldes ganska nyss, så jag känner mig verkligen att inte redo att flytta ut utanför tullarna igen. Det får gärna dröja några år.
Huset är 147 kvadratmeter stort och går ut för 7,5 miljoner, vilket är mycket pengar men ändå inom räckhåll i vår rådande – förlåt för äckligt uttryck – bostadskarriär. Samma boyta i vårt hood skulle gå på typ det dubbla och det är ju fucking crazy. De här gargantuanska innerstadssummorna är helt omöjliga om ingen av oss börjar tjäna tokmycket mer pengar än vi gör idag. Eller vinner på lotto. Eller börja langa knark.
We'll see.
Puss
Bryan