Annie & Bryan

Astrid Lindgren <3
 
En grej jag särskilt gillar med att vara pappa är att jag i mångt och mycket får återuppleva olika barndomsminnen. Astrid Lindgren och hennes verk är ett av dem (och hennes ljuvliga berättarröst framför allt). Audrey älskar att titta på Pippi Långstrump och Madicken. Vi brukar även läsa böckerna med de samma och Junibacken är en ju en succé deluxe.
Gick förbi antikvariet i vårt kvarter häromveckan och såg den här boken då, Kati i Paris. Kände mig tvungen att köpa den. Jag hade aldrig hört talas om Kati men tänkte: Astrid + Paris – kan det bli bättre? Enligt Wikipedia är det en serie satiriska flickböcker.
Det lär dröja några år innan jag läser den för Audrey, men ser fram emot det, det gör jag minsann.
Puss
Bryan
Intervju med Audrey 2,5 år
Godkväll,
 
Söndag och klockan är ganska mycket men jag är väldigt pigg. Har sprungit och styrketränat idag så har fyllt på med energi. 
Jag tänkte börja ett nytt format på bloggen, där jag intervjuar Audrey. Eller ah, jag svarar på frågorna men ni fattar:). Here we go:
(null)
•Hur mår du?
-Bra, jag har mycket spring i benen just nu och älskar att upptäcka världen. 
•Sover du bra?
-Ja det gör jag, på vardagarna somnar jag cirka 21.00 ibland tidigare och blir väckt av mina föräldrar 07.30. Men jag hade gärna sovit längre. På helgerna är jag uppe lite längre och sover tills 09.15. På dagen sover jag cirka 40 minuter. Jag älskar att sova och gosa! Men har inte tid att lägga mig för tidigt, jag är rädd att missa något. 
•Vad leker du helst med?
-Jag kallas esteten och älskar att måla, dansa och att låna mammas högklackade skor. Annars mina BFFs från föris. 
•Vad gör du på helgerna?
-Jag vaknar och ligger och gosar i sängen med mamma och pappa, sen äter jag ägg, bläddrar i Svenska Dagbladet och efter ganska många timmar hemma (jag stressar inte, jag älskar att chilla hemma), ofta på vägen till våra utflykter får jag en korv från 7/11 (jag borde få klippkort). Därefter sover jag en stund och när vi är framme på museumet så är jag superpeppad, efter det så fikar vi och sen avslutar vi med att leka i parken. På kvällarna brukar vi äta lite goda ostar och chips och sen någon middag.
•Vad äter du helst?
-Löjrom med creme fraiche, oliver, korv, köttbullar, spaghetti, majs och pizza.
•Äter du godis?
-Nej! Men mamma och pappa säger att jag kan få smaka en godisbit på julafton, men bara en!
•Tycker du om all mat?
-Nja, jag är tydligen lik min pappa när han var barn. Lite svår. Jag äter massor deluxe av det jag gillar men är inget fan av grönsaker. 
•Kör du din grej?
-Ja, eller varför skulle jag inte göra det? Jag är ju 2,5 år (typ vuxen). Mamma och pappa brukar säga att de blir gråhåriga ibland när jag kör min grej. Men vadå, om jag inte vill ha byxor på mig när jag går ut mitt i vintern eller strumpor så borde jag väl få bestämma det?
•Är du rolig?
-Ja det är jag. Jag är rätt lurig. Mamma och pappa säger att jag har en räv bakom örat. Vad det nu innebär? Jag tycker om att låtsassova vid nattningen och när mamma eller pappa ska gå ut, så brukar jag titta upp och säga Godmorgon! Det tycker jag är kul!
•Vad ska du göra i vinter?
-Då ska jag fira jul i Småland sen ska jag ha lite jullov i Stockholm. Och i februari åker vi till Dubai. Jag älskar bada och leka med sanden. 
•Tror du att du kommer få syskon någon gång?
-Jag hoppas det men det dröjer nog ett tag. Mina föräldrar verkar vilja hänga själva med mig ett tag till. Rätt skönt att ha mamma och pappa helt ensam också. 
•Beskriv dig själv med 5 ord:
-Glad, bestämd/envis, nyfiken och gullig!
•Är du en snäll och enkel kid?
-Ja det är jag. Absolut bestämd men väldigt anpassningsbar. Det är skönt. 
•Vem är din idol?
-Abbe i Madicken.
 
Tack för intervjun Audrey!
 
 
Det finns helger och så finns det helger
Söndagkväll och snart dags att spela in nytt podd-avsnitt. Vi släpper alltid podden på tisdagar och den hittas ju såklart där poddar finns.

Nog om det. Helg alltså! Vilken grej. Tänk om det aldrig var helg, vad trist det hade varit. Jag fullkomligt älskade denna helg! Varför det tänker ni, jo det ska jag berätta. I fredags efter föris så gick vi och käkade pizza på bästa Meno Male med en av Audreys BFF + hans föräldrar. Efter det fortsatte leken här hemma till strax efter 22. Jag älskar se hur barnen verkligen trivs ihop och riktigt myser. De är så fina ihop! Och underbart att vi föräldrar trivs så bra tillsammans. I lördags gick jag ut och sprang och hade ett så bra flow. Vid 1045 vaknade Audrey, haha = A-barn. Sen slappade vi deluxe och myste här hemma. Vi intog en sen lunch (läs korv på 7/11, det är vår räddning många gånger), sen begav vi oss till scenkonstmuseet där vi har årskort. Alltid uppskattat! Efter det hade vi lovat bulle och fika, så vi gick till NK, spanade in stora granen och lekte loss i leksaksaffären.  Barnet fick också en gullig rosa klänning från Mini Rodini. Vi gick genom Kungsträdgården hem och kollade in skridskobanan och längtade till julen. Sen åt vi pasta och såg film i Audreys tält. 
(null)
Stockholm alltså!
(null)
Julfeeling!
Sen hände något sjukt, jag och Bryan såg en hel film! Det händer aldrig haha. 
Idag har vi slappat, dansat, hämtat varma kläder i källaren och fikat hos min syssling som har en kid i Audreys ålder. Sen upptäckte vi Ica maxi. Där åkte Audrey bil och lekte loss i 1 timme. Underbara helg alltså!
Bra dörr!
🚗🚗🚗
I veckan blir det jobb, jag tänkte börja yoga lite, springa, middag med gamla kollegor och efter föris häng. Med andra ord, en bra vecka. 
Nu podda!
Puss Annie